ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО»

     16.12.2015 року в  музеї «Пам'ять» ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО» відбулося урочисте відкриття  експозиційного стенду «Слава солдату-герою». Цей стенд присвячується пам'яті загиблим в АТО – бійцю 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор»  з позивним «Сєвєр» учню закладу Сергію Табалі та випускнику,сержанту 9-ї батареї 27-го Сумського реактивного полку Руслану Андрі.  Рішенням Сумської міської ради їм присвоєно посмертно звання «Почесного громадянина міста Суми». 

     На зустріч були запрошені батьки Руслана - Андра Тетяна Іванівна та Роман Анатолійови, бабуся Сергія – Шепотько Людмила Анатоліївна, побратими, представники Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації  Кучменко Е.В.,Сєрих О.М.,Кіхтенко І.В, представники телекомпанії СТС, журналісти.

      Захід відкрив директор навчального закладу Мірошниченко Г.В. Про значення патріотичного виховання, яке стало пріоритетним напрямком освіти в сучасних умовах, зазначив у своєму виступі заступник директора Департаменту освіти і науки Кучменко Е.В.

      Метою заходу є вшанування пам'яті загиблих героїв та виховання  в учнів громадянської позиції, любові до Батьківщини, патріотичного ставлення до Вітчизни.Трагічні події в країні турбують, викликають співчуття та не залишають байдужим жодного з нас. У вирі військових подій кожен  вболіває за загиблими рідними, друзями та земляками. На урочистому відкритті  транслювали відеохроніку подій на Сході  України, полеглим героям були присвячені пісні та вірші у виконанні учнів закладу,  які нікого не залишили  байдужими. Особливо хвилюючими, для всіх присутніх були спогади  мами Андри  Тетяни Іванівни про сина Руслана,якого вона не зможе вже ніколи обійняти про те, як він дуже цінував рідних та близьких, був відповідальним та доброзичливим,був гордий з того, що отримав нагороду «Захисника Вітчизни» Незважаючи на нестерпний щемливий біль втрати вона ділилася з нами найдорожчим. Неймовірно боляче було говорити бабусі Сергія Табали Людмилі Анатоліївні, яким добрим і світлим був її онук, він  мріяв про шляхетну і горду Україну, завжди мав власну точку зору, яку відстоював. І слова в памяті рідних і друзів, які незадовго перед смертю говорив одгогрупникам: «Якщо загине, то не треба нікому плакати, бо віддає життя за найдорожче- рідних та майбутнє України». У цей день, 16 грудня, «Сєвєру» виповнилося б 20 років.

      Про героїчні будні хлопців, які віддали свої молоді життя, захищаючи єдність та незалежність нашої держави, розповіла боєць Дана. Українці показали, що вони здатні захистити свободу та свої кордони.

      Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв. Вічна слава героям...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

КОНТАКТИ

  • 40016, м.Суми, пр-т. Свободи, 38
  • (0542) 78-99-92
  • (0542) 78-99-90 
  • email: shtc-pto@ukr.net
  • моб: 066-290-47-45

До нас можна доїхати: 

  • маршрутними таксі № 2, 17а, 21, 51, 52, 53 
  • тролейбус №15, 15а