Україна здавна славиться красенями. Їм в усі віки були притаманні світлий розум, працьовитість, міць. Чоловік підкорив собі все, беручи на допомогу неабияку силу, енергію, розум.
У ДНЗ "Сумський хіміко-технологічний центр ПТО" пройшов конкурс "Містер центру - 2019". Аби обрати найрозумнішого, найсильнішого, найспритнішого, довелося позмагатися 8 конкурсантам - Гулевському О., гр16, Осначу Д., гр21, Рибцю І., гр.36, Садовому В., гр3, Антоненку А., гр26, Бородаченку М., гр6, Усику А., гр18, Д′ячкову Я., гр11.
Для них постало нелегке завдання пройти через 6 випробувань: "Перше враження", "Візитка", "Батл", "Моя фішка", "Круті розбірки", "Танцювальний", яких об′єднала одна тема і стиль - "Gansta - Rap", і довести що кожен із них гідний звання титулу "Містер центру - 2019". І це вони довели.
Кожен з учасників відкрився з іншого боку. Всі вони були оригінальні, веселі, непередбачувані, не такі, як у буденному житті. Але конкурс залишається конкурсом.
Номінантами стали:
ü"Містер талант" - Оснач Д.;
ü"Містер екстравагантність" - Садовий В.;
ü"Містер глядацьких симпатій" - Д′ячков Я;
ü"Містер елегантність" - Гулевський О.;
ü"Містер інтелект" - Антоненко А.;
ü"Містер артистизм" - Усик А.
Титул "Віце - Містер - 2019" отримав Рибець І. І почесне звання "Містер центру - 2019" виборов Бородаченко М.
Спонсором заходу був спортивний клуб м. Суми "Maxima".
На запрошення закладу відвідати захід відгукнулися і учні та педагоги шкіл міста. Центр щиро вітав гостей зі шкіл №1, №24, №27, №9, №25.
Всі присутні у залі та конкурсанти отримали масу вражень та задоволення.
24 січня 2019 року у групі № 21 з професії «Кухар. Кондитер» відбувся конкурс професійної майстерності.
Учні презентували різноманітні страви з м’яса та риби, які відповідають 4 кваліфікаційному розряду з професії «Кухар».
Коженмайбутній кухар представляв свої страви комісії, пам'ятаючи головний критерій визначення майстерності справжнього кухаря: страву потрібно не тільки смачно приготувати, але й естетично оформити.
Не дивлячись на невеликий досвід у цій сфері, учні показали себе справжніми професіоналами. Презентовані страви були не лише оригінальними за технологіями приготування, але й мали сучасну ресторанну подачу. Найкращі результати показали:
І місце – Гапієнко Анастасія
ІІ місце – Жижирун Тетяна
ІІІ місце – Лошак Владислав
22 січня 2019 року український народ відзначає 100- річчя Дня Соборності. Рівно століття тому відбулася подія, яка була мрією українців протягом століть – об’єднання українських земель в єдину державу. 22 січня 1919 рокуУніверсалом Директорії Української Народної Республіки було проголошено про Акт злуки Української Народної Республіки з Західно – Українською Народною Республікою в єдину суверенну республіку.
Початок ідеї соборності йде від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. ЇЇ практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У XVIII — початку ХХ ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро-Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях найкращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.
На початку 90- х років ідея відзначати День Соборності належала народу, патріотичним силам, які організовували живі ланцюги між містами України, як символ єдності українських земель та нації.
Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року.
Сьогодні по всій Україні проходять різні заходи, присвячені цій важливій події для українців. У ДНЗ « Сумський хіміко – технологічний центр професійно – технічної освіти» з нагоди Дня Соборності України була організована та проведена урочиста тематична загальноучнівська лінійка.
День Соборності - це сила нашої держави в єдності українських земель та нації.
17 січня, у приміщенні спортивного комплексу "Олімп" відбувся традиційний турнір "Ігри патріотів". Збірна команда нашого навчального закладу була представлена переважно учнями І курсу навчання. Але, це не стало на заваді досить успішному виступу. А призерами наші хлопці стали у змаганнях з армреслінгу, рукопашного бою, підйому гирі, естафетах та конкурсу "куховарів", що дало змогу посісти почесне ІІІ місце у загальному заліку.
Іскри ось летять повсюди,
Відійшли подалі люди,
Зварник в масці спеціальній
Приварив за мить буквально.
Метал він будь-який з′єднає,
Бо спеціальний пристрій має!
28 грудня 2018 року на базі нашого навчального закладу проводилося виконання кваліфікаційних пробних робіт учнями групи №38, які навчаються за професією «Електрозварник ручного зварювання». Учні працювали в навчальній майстерні.
Кожен учень отримав індивідуальну роботу, яка відповідає третьому кваліфікаційному розряду.
Кваліфікаційну комісію очолював Бабенко С.Б., заступник директора центру навчання персоналу ПАТ «СУМИХІМПРОМ».
Присутніми при виконанні завдань були:
Сєдінкіна Л.В. – старший майстер,
Похилько Г.В. – заступник директора з НВР,
Новікова Л.М. – викладач спецтехнології,
Бричка О.І. – майстер виробничого навчання,
Калін С.В. – майстер виробничого навчання.
Усі учні на високому рівні показали свої професійні вміння і навички з виконання зварювальних робіт.
21 грудня 2018 року в групі №41 (майстер в/н Мар′єта З.І.) була проведена кваліфікаційна пробна робота з професії кондитер 3 розряду . Учні випускної групи презентували власні вироби, які відповідають вимогам якості 3 розряду: торти «Наполеон», «Берізка», «Медівник», «Кекс столичний», «Рулет з маком», «Пиріг з повидлом», «Булочка з маком (рулетики)», «Кіш з начинкою».
Кожен учень творчо і на належному професійному рівні показав набуті в стінах навчального закладу знання, уміння та навички.
Вітаємо учнів групи №41 з опануванням цікавої і творчої професії. Бажаємо здійснення мрій та професійних успіхів!
Що таке кухарська справа? Це натхнення, одержимість, мистецтво. Це бажання довести, насамперед собі, що ти – найкращий у своїй справі.
Саме тому учні групи №11 (1 курс) з професії «Кухар. Кондитер» 18 грудня 2018 року мали змогу показати свої таланти з приготування різноманітних страв на конкурсі з професійної майстерності. Стейки, запечена курка, биточки з різного виду м′яса, фаршировані філе з гарнірами – це неповний перелік смачних страв, які були представлені на розсуд журі. І як результат:
І місце – Коротенко Аліна
ІІ місце – Дермильова Ірина
ІІІ місце – Бойко Олександр
З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільш і найрадіснішим для дітей і дорослих є свято Святого Миколая. Ось і до гуртожитку нашого центру 19 грудня завітав Святий Миколай, щоб привітати учнів. Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дівчатам та юнакам бути чемними, робити добро. Не ображати нікого, не сваритися, гарно навчатися і радувати батьків.
З метою підтримки військовослужбовців військових частин, які беруть участь в АТО, та у зв′язку з наближенням новорічних та різдвяних свят, учнівський та педагогічний колектив центру надав гуманітарну допомогу (крупи, засоби гігієни, теплі шкарпетки) для військових. Нехай наші частинки душевного тепла підтримають кожного бійця і вселяють віру в перемогу.
Ми – єдині!
26 квітня на Чорнобильській атомній станції стався вибух. Катастрофа забрала здоров′я та життя багатьох людей, які відчайдушно боролися з наслідками аварії.
Такою ціною вдался врятувати світ від ще серйознішої катастрофи.
Пам′ятяємо. Вшановуємо
До нас можна доїхати: