ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК
23 травня в Україні відзначають День Героїв або свято Героїв, яке встановлене на честь українських борців за самостійну, соборну Українську державу.
Ідея пам'ятної дати зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у 1941 році. У незалежній Україні День Героїв стали відзначати більшою мірою після нападу росії у 2014 році.
Це горде і водночас сумне свято, багато українських героїв поклали своє життя заради України.
Цього дня відбуваються пам'ятні заходи на честь загиблих у російсько-українській війні.
Наш освітній заклад не забуваючи ні на мить героїв, бережучи святу і вдячну пам'ять про них, переглянули презентацію, яку створила майстер виробничого навчання Куцомеля Н. Ю., на основі «Книги пам'яті про учнів, випускників Центру, які загинули захищаючи незалежність та суверенітет України». Цією «Книгою пам'яті» доторкнулися серцем до кожного героя.
У цей день сповнюємося сумом і водночас пишаємося мужніми звитяжцями, на прикладі яких виховуватимемо майбутні покоління українців.
КУХАР; КОНДИТЕР
Посилання на відео: https://youtu.be/-1V2HGVMp-0
#Тиждень_професійної_освіти
#Успішні_випускники_закладу
22 травня, в межах Тижня професійної освіти, присвячене професіям «Кухар; Кондитер».
Традиційно продовжуємо розповідати про успішних випускників нашого Центру.
Коробка Сергій Григорович у 2005-2008 роках навчався у Сумському професійному хіміко-технологічному ліцеї. Далі навчання у СумДУ на спеціальності «Менеджмент організації і адміністрування». Працював у різних закладах харчування в м. Суми на посадах кухаря, мангальщика, бармена, бармена-касира.
У 2012 році працював кухарем у мережі закладів Foodie Family, став шефом та відкрив в м. Суми перший ресторан італійської кухні Viva Olive. За час роботи з 2012 по 2016 рік тричі проходив проєкт «Ревізор». Як результат, заклади, у яких працював Сергій, отримали відзнаки.
У 2016 році брав участь у відкритті нового закладу «La Spezia». Із часом відкрив 7 ресторанів цієї мережі.
Сьогодні Сергій Коробка працює на посаді керуючого ресторанів і є бренд шефом таких закладів «La Spezia», «Sazha», «Verde by La Spezia», «SushiPizza by La Spezia», «Amici Felici».
Пишаємось нашими випускниками.
#Тиждень_професійної_освіти
#Успішні_випускники_Центру
Триває Тиждень професійної освіти у закладі. Продовжуємо знайомити з успішними випускниками нашого Центру.
Щербаченко Дмитро, який у 2014 році закінчив навчання в нашому освітньо му закладі та отримав диплом за професіями «Кухар; кондитер».
Шлях до омріяної підприємницької діяльності у Дмитра був тернистим. Розпочинав свою кар'єру, як офіціант у місцевій піцерії. Через деякий час вирішив спробувати себе у ролі кухаря. Працював сушистом у ресторані «ЯПІ-острів суші», потім у готельно-ресторанній мережі «Reikartz» у різних містах України: Буковель, Херсон, Київ. Пізніше отримав запрошення стати су-шефом у ресторанно-готельному комплексі «4 seasons» у Конча-Заспі, що під Києвом.
Повернувшись у місто Суми, працював у кафе «Сафарі», де вперше спробував свої сили у ролі шеф-кухаря.
На сьогодні Дмитро керує суші проєктом «ЗПІДНОЖА», де є шеф-кухарем. Три роки успішно займається своєю справою і має багато планів на майбутнє.
СЛЮСАР-РЕМОНТНИК; ЕЛЕКТРОЗВАРНИК РУЧНОГО ЗВАРЮВАННЯ
ПОСИЛАННЯ НА ВІДЕО: https://youtu.be/kud0MKVfh00
Демонстрація можливостей верстатів, створених учнями та майстрами нашого центру, з виготовлення декоративних елементів способом холодного кування.
Посилання на відео: https://youtu.be/p1AzFEGLkGo
Що робити, якщо неможливо обварити трубний стик через незручне положення труби?
Відповідь знайдете у відео.
Посилання на відео: https://youtu.be/WntpLySelQQ
ОПЕРАТОР З ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ ТА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; АСИСТЕНТ РЕФЕРЕНТА
Лайфхак «Розумні витрати – розрахуй свої доходи та витрати за хвилину» в MS Excel:
Лайфхак «Ретуш фото за хвилину» в Adobe Photoshop
#Тиждень_професійної_освіти
#Відгуки_про_заклад
Тиждень професійної освіти в нашому Центрі триває.
Понеділок, 20 травня, присвячений професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення; асистент референта».
Тож пропонуємо переглянути інтерв'ю з Едуардом Негрєєвим, випускником 2015 року за професією «Оператор комп'ютерного набору; секретар керівника».
Приємного перегляду!
Посилання на відео: https://youtu.be/FH_EGMuX72o
#Тиждень_професійної_освіти
#Відгук_про_заклад
В нашому освітньому закладі стартував Тиждень професійної освіти метою якого є популяризація та формування інтересів щодо вибору робітничих професій серед учнівської молоді.
Що може бути цікавим і важливим для закладу, ніж відгуки випускників!
Своїми враженнями поділилася випускниця за професією «Оператор комп'ютерного набору» Наталія Якушенко:
«Навчалась в ДНЗ «Сумському хіміко-технологічному центрі ПТО» з 2013 по 2015 рік,
навчання було в задоволення, усі викладачі професіонали своєї справи, вони не лише навчали, а ще стали справжніми друзями, які допомагали кожному з нас в різних життєвих ситуаціях.
Роки проведені в цьому навчальному закладі назавжди залишаться щасливими спогадами. Крім навчання багато спогадів про різноманітні творчі конкурси, спортивні змагання, у яких ми із задоволенням брали участь.
Професійні навички допомогли успішно працювати у Німеччині та бути старшим охоронцем у мережі магазинів АТБ м. Суми
Для мене важливий саморозвиток: вивчаю іспанську мову і SMM спеціальність
Чекаю закінчення війни і чоловіка військового вдома. Бажаю всім миру та перемоги!»
До нас можна доїхати: