ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО»

День захисника України – свято, що відзначається у нашій державі 14 жовтня  разом з днем святої Покрови Пресвятої Богородиці та днем Українського козацтва. Тому напередодні цих свят у нашому навчальному закладі відбулися спортивні змагання, основною метою яких було вшанування мужності ті героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності країни, військових традицій українського народу.

У цьому році у змаганнях взяли участь 20 юнаків, яких було розподілено на два курінь – «Хортиця» та «Чайка». За підсумками виступів у досить насиченій програмі загальну перемогу здобула збірна команда «Хортиця», (група №3 «Електрогазозварники» та група 48 «Слюсар-ремонтник; електрозварник ручного зварювання»).  

IMG 2624

IMG 2640

 

IMG 2650

IMG 2662

IMG 2665

IMG 2674

IMG 2690

IMG 2712

IMG 2721

IMG 2734

IMG 2747

IMG 2762

1

Прес реліз

Добро жменями

 

З метою адресної допомоги бійцю із м. Суми – Ігорю Лугину, що мужньо захищав Вітчизну на сході нашої країни, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області спільно із ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО» долучилися до проведення Всеукраїнської акції «Добро жменями» («Збирай кришечку на протези для воїнів», «Те, що ти викидаєш у сміття, може повернути бійця до нормального життя»).

Знаковим є те, що захід проведено на передодні Дня захисника Вітчизни та Дня  українського козацтва.

Добро, це те, що не коштує дорого, та дорогого варте. Допомога одній людині -  більше  ніж співчуття всьому світу.

Віримо у швидке одужання воїна, а Пресвята Богородиця нехай збереже його та поверне до мами, бабусі, дружини, сина і до всіх рідних і близьких.

Ігоре! Дякуємо тобі за мужність, відвагу, сміливість, чекаємо на швидке одужання та повернення до свого рідного міста. 

IMG 2763

IMG 2764

11 жовтня 2017 року учні групи 31 виконували кваліфікаційну пробну роботу на встановлення кваліфікаційного рівня кухар ІV розряду.

Пройшовши практику на підприємствах громадського харчування міста й району, третьокурсники складали своєрідний іспит на професійність.

Уся робота проходила під постійним контролем майстра виробничого навчання – Мар’єти Зої Іванівни.За інструктивно-технологічними картками, які учні отримали до початку практики, кожен виконував  завдання:

- приготування рибної страви;

-приготування м'ясної страви;

Під час кваліфікаційної пробної роботи члени комісії, до складу якої входили представники роботодавців, викладачі й майстри виробничого навчання, адміністрація училища, ставили питання з технології приготування їжі, санітарії й гігієни та устаткування.

Кожен майбутній кухар представляв свої страви комісії, пам'ятаючи головний критерій визначення майстерності справжнього кухаря:

страву потрібно не тільки смачно приготувати, але й естетично оформити.

P71011-134204

 

Збірка музею почала формуватись на основі приватних колекцій в 1920 році, перші художньо-історичні експедиції відкрились для відвідувачів в 1921 році. Історія заснування музею пов′язана з трагічною долею першого директора Никанора Харитоновича Онацького – художника, поета, педагога, мистецтвознавця.

Із задоволенням учні слухали розповідь екскурсовода в залі декоративно-прикладного мистецтва про історію створення фарфору, фаянсу.

Захоплювали натюрморти, портрети, сюжети на християнські теми, пейзажі італійських, іспанських, французьких, німецьких та українських художників.

Привітання

Найкращі роки життя – студентські. Нові знайомства, друзі, переїзди, враження, життя в гуртожитку, спільні вечері, часте недосипання, згуртований відпочинок, смішні життєві історії… – все це спогади, які пронесуться не раз думками людини, що перевірила на собі справжнє буденно-святкове студентське життя. 

Святковий настрій у середу 20.09.2017 р. відбувався у холі 3-го поверху гуртожитку, де зібрались учні на вечір-знайомств під назвою «Знайди нових друзів».

Кожен зумів знайти собі близьких друзів, відпочити від напруження і клопітливих думок про навчання, беручи участь у цікавих, веселих конкурсах.Ведучі, котрими були Грицак Артем та Кулешова Таїсія, зробили цей вечір справді незабутнім. Яскраві враження та неймовірні спогади забезпечили хороший настрій учням надовго.

IMG 2481

IMG 2492

 IMG 2502

IMG 2547

Традиційно в першій половині вересня, на території урочища «Баси» в рамках «Олімпійського тижня» відбувся осінній «День здоров′я» - день, присвячений активному і здоровому способу життя. Навіть погода сприяла, щоб учні провели вдосталь часу на свіжому повітрі, граючи в волейбол, футбол, бадмінтон, а також взяли участь у спортивних змаганнях та конкурсах. Звісно, програма була досить насиченою, тож до змагань залучилися всі учні центру. І, хоча існує вираз «Головне не перемога, а участь», наші учні змагалися саме за перемогу. Досить емоційно, весело, за великої підтримки уболівальників було проведено змагання з поштовху гирі, гуртових стрибків через мотузку, армрестлінгу, перетягування канату. Але, як відомо, перемогу отримує найкращий.

Переможцями в окремих видах програми стали наступні учні та збірні команди:

Метання ваги 16 кг. – Анікін Ілля, група №41

Метання ваги 5 кг. – Бровкіна Аліна, група №41

Поштовх гирі 16 кг. – Буканов Ярослав, група №28

Армрестлінг (дівчата) – Бровкіна Аліна, група №41

Армрестлінг (юнаки) Омеляненко Віталій, група №3

Стрибки через мотузку – група №26

Перетягування канату (дівчата) – група №41

Перетягування канату (юнаки) – група №41

Конкурс спортивно-туристичної газети – група №6

Конкурс спортивно-туристичної пісні – група №3

Не менш цікаво було проведено нагородження переможців. Адже окрім грамот вони отримали солодкі призи, а дехто і досить несподівані моральні винагороди.

До зустрічі на змаганнях з міні-футболу.

2 вересня 2017 року в рамках відзначення Дня міста майстри виробничого навчання Северин І.В. та Михальченко А.М. разом з учнями взяли участь у міському конкурсі «Кращий сумський кондитер». Були представлені кондитерські вироби у двох номінаціях «Казковий світ або Моє дитинство», «Солодкі фантазії». Кондитерські солодощі професіоналів були бездоганні за смаком і неперевершені за оформленням та отримали приз глядацьких симпатій.

IMG 1006

IMG 1009

 

IMG 1015

IMG 1055

Снимок

 

 

23 серпня День прапора України

 

Станьмо під прапором синьо-жовтим

 

Стягом яскравим відважних дідів!

 

Серцем блакиті торкнемося й позолоти.

 

Він, як Вітчизна, у серці один.

 

1 3382

 

 

 

До відома абітурієнтів та їх батьків

 

Графік роботи

приймальної коміссії центру

 

Дата

Група

Професія

28.08.2017

На базі 11 класу

Група №1

Апаратник; слюсар з КВП та А; лаборант хімічного аналізу

Група №3

Електрогазозварник

Група №4

Оператор комп’ютерного набору; монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування

29.08.2017

На базі 9 класу

Група №11

Кухар; кондитер

Група №16

 
Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення

 

30.08.2017

На базі 9 класу

Група №18

Слюсар-ремонтник; електрозварник ручного зварювання

Група №12

Електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання; монтажник гіпсокартонних конструкцій

Група №13

Лаборант хімічного аналізу; апаратник

Група №14

Штукатур; маляр; лицювальник - плиточник

 

Розмова про професії починається з самого дитинства. Вже у маленьких дітей запитують: «Ким ти хочеш стати в майбутньому?» Діти відповідають на це питання по-різному: хтось каже, що хоче стати лікарем, хтось - учителем, хлопчакам подобаються льотчики, космонавти, а хтось навіть відповідає, що бажає стати Президентом.

У когось  дитячі мрії здійснюються, а хтось багато разів змінює свою думку з приводу того чи іншого виду діяльності. Якщо ж дитина сильно захоплена чимось, йому потрібно допомагати розвивати свої здібності в цій сфері, підказувати і направляти в потрібному напрямку.

Саме тому навчальний заклад прийняв участь  в імпровізованому «Містечку професій», який відбувся в рамках четвертого сезону наймасштабнішого в Україні національного профорієнтаційного проекту, який відбувся 5 серпня 2017 року на території парку культури та відпочинку імені І.М.Кожедуба. Презентували там професії «Апаратник, слюсар з КВП та А», «Слюсар-ремонтник», «Електрогазозварник» за якими здійснюється підготовка в закладі. Надзвичайно цікавими були  майстер-класи з професій «Кухар-кондитер» та «Лаборант хімічного аналізу».

Малеча зі спеціальними паспортами пробувала свої сили у різних амплуа, а за старання отримувала кошти. У подальшому ми впевнені, що вони будуть нашими учнями та зможуть втілити в життя свої дитячі мрії!

Лави працездатного, конкурентноспроможного населення поповнилися нашими випускниками.

Учорашні учні сьогодні готові до роботи, бо мріють про самостійність, успішність, заможність. Випуск - 2017 у же ввійшов в історію нашого закладу і запам’ятався непосидючістю, дитячими витівками, перемогами і поразками у конкурсах.

30.06.2017р. випустились групи з таких професій:

· група № 4 – «Оператор комп’ютерного набору; монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування»;

· група № 3 – «Електрогазозварник»;

· група № 41 – «Кухар, кондитер»;

· група № 36 – «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Тож ВІТАЄМО наших випускників. Бажаємо всім рівних доріг і попутного вітру! Нехай у вашому житті буде багато добра, нехай завжди буде в серці любов, а поруч ідуть друзі, які підтримають і допоможуть!

Нехай усі ваші заповітні мрії збудуться. Перемагайте неприємності та всі життєві перешкоди!

1

2

3

4

5

 

11

 

6

7

8

9

10

 

КОНТАКТИ

  • 40016, м.Суми, пр-т. Свободи, 38
  • (0542) 78-99-92
  • (0542) 78-99-90 
  • email: shtc-pto@ukr.net
  • моб: 066-290-47-45

До нас можна доїхати: 

  • маршрутними таксі № 2, 17а, 21, 51, 52, 53 
  • тролейбус №15, 15а