Чим славетна наша Сумщина? Тихими річками, безкрайніми полями, веселими та працьовитими людьми, а ще смачнючими стравами. Стравами, які готували ще декілька століть тому, а вони й зараз стоять на нашому столі і ми з радістю їх готуємо чи то на святковий стіл, чи то для своєї сім’ї.
І, мабуть, перше, з чим ми асоціюємо нашу українську кухню – це вареники з різними видами начинки. Саме тому представники закладу Нонко Я.С. та Статівки- Бабченко О.Ю. у творчій майстерні у рамках проекту «Сумщина кулінарна. Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер»» представили нову версію вареників з квасолево-горіховою начинкою зі соком шпинату.
Захід був проведений на базі Шосткінського ВПУ № 19. Під час заходу були представлені брошура рецептів Сумщини, відео-майстер-клас та готова страва. Виступ Нонко Я.С. та Статівки-Бабченко О.Ю. привернув не аби яку увагу до цієї незвичної страви.
Під час заходу учасники взяли участь у трьох майстер-класах, які були підготовлені майстрами виробничого навчання «Приготування макарунів», «Мармеладна фантазія», «Приготування суші», а також відвідали кулінарний батл «Паняночки чи джентльмени?»