5 грудня 2017 року на базі ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі і ресторанного сервісу» відбулася регіональна галузева нарада «Розвиток партнерства між роботодавцями і закладами професійно-технічної освіти - головна умова підготовки робітничих кадрів для галузі громадського харчування».
Державний навчальний заклад «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти» презентував учасникам галузевої наради новітні тенденції приготування та оформлення кондитерських виробів. Переможниця конкурсу WorldSkillsUkraineБровкіна Аліна представила торт «Маки». Учасники заходу мали можливість продегустувати виріб і переконатися у професійній майстерності майбутніх кухарів та кондитерів, яких готує наш заклад.
З метою обміну досвідом майстром виробничого навчання Михальченко А.М. був проведений майстер-клас «Цукрова флористика. Орхідеї. (англійська техніка)».