11 жовтня 2017 року учні групи № 31 виконували кваліфікаційну пробну роботу на встановлення кваліфікаційного рівня кухар ІV розряду.
Пройшовши практику на підприємствах громадського харчування міста й району, третьокурсники складали своєрідний іспит на професійність.
Уся робота проходила під постійним контролем майстра виробничого навчання – Мар’єти Зої Іванівни.За інструктивно-технологічними картками, які учні отримали до початку практики, кожен виконував завдання:
- приготування рибної страви;
-приготування м'ясної страви;
Під час кваліфікаційної пробної роботи члени комісії, до складу якої входили представники роботодавців, викладачі й майстри виробничого навчання, адміністрація училища, ставили питання з технології приготування їжі, санітарії й гігієни та устаткування.
Кожен майбутній кухар представляв свої страви комісії, пам'ятаючи головний критерій визначення майстерності справжнього кухаря:
страву потрібно не тільки смачно приготувати, але й естетично оформити.