А чи доводилося вам на власні очі бачити пам’ятники їжі України та інших держав? Мабуть, не всім. Побачити їх, ознайомитися з історією виникнення мали можливість учні групи №21 за професією «кухар; кондитер» та всі запрошені на відкритий урок української мови з теми «Словосполучення і речення. Просте речення», проведений викладачем Будюк Оксаною Василівною у формі віртуальної екскурсії. Навчальний матеріал уроку мав професійне спрямування та лінгвістичну тему - пам’ятники їжі. Віртуально учні побували біля пам’ятників, присвячених цукру (м. Суми), салу (м. Ромни), дерунам та морозиву (м. Житомир), кавуну (м. Гола Пристань), каві (м. Ужгород), галушкам (м. Полтава), а також відвідали пам’ятники сиру в Латвії, варенику в Канаді, ложці з вишнею в США, чаю в Китаї. Мотиваційна розминка, мозковий штурм, робота з текстом, робота біля дошки, творче дослідження та моделювання, робота в групах, пунктуаційний практикум, тестування, прийом «Я знаю. Я вмію. Я зрозумів», «хмарні» технології - саме ці форми, методи та прийоми роботи були використані викладачем для актуалізації навчальної діяльності учнів на уроці. Сподіваємося, що кожен учасник та відвідувач уроку ще раз переконався в істині слів Пауло Коельо: «Якщо ти здатен бачити прекрасне, то тільки тому, що носиш прекрасне всередині себе», що були епіграфом уроку.