Мистецтво кулінарії – одне з найдавніших, яке постійно оновлюється, а впровадження новітніх технологій уносить свої корективи в технологію приготування та сучасну подачу страв. Саме на це зверталася особлива увага на відкритому уроці з технології приготування їжі з основами товарознавства на тему «Технологія приготування та подачі гарячих солодких страв: яблука печені, яблука у тісті смажені, яблука по-київськи, шарлотка з яблуками» викладача Статівки Олени Юріївни у групі №21.
Під час проведення уроку були використані різні інтерактивні методи та прийоми навчання: асоціативний кущ, метод незакінчених речень, робота в групах тощо. За допомогою мультимедійних презентацій та відео учні презентували технології приготування страв, визначали їх специфічні якості, демонстрували варіанти подачі.
Проведений урок підтвердив, що сучасна кухня дуже креативна, а в кулінарії ХХІ століття десерти займають особливе місце.