“Здорове харчування - здорове майбутнє” під таким гаслом з 27 по 31 березня у ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти» проведено тиждень професії “Кухар; кондитер”, у межах якого майстри виробничого навчання організовували та презентували різноманітні заходи для здобувачів освіти.
Пріоритетними завданнями проведених заходів було ознайомлення учасників освітнього процесу з новими технологіями в області кулінарії, розвиток професійних якостей майбутніх кваліфікованих робітників, виховання інтересу та поваги до обраної професії.
До заходів у межах тижня також були залучені випускники КУ “Сумська спеціалізована школа I-III ступенів №9”, які взяли участь в майстер-класі “Малювання глазур’ю”. Квест “Спритні кухарі” об’єднав не тільки здобувачів освіти за визначеними професіями, а й учнів з інших груп. Цікавим та корисним для всіх учнів закладу освіти був майстер-клас “Здорове харчування-здорове майбутнє”, де готували смузі з гарбуза, лимонів, яблук і бананів, пропагуючи здорове харчування.
Серед знавців української кухні проведено вікторину “Смачнюща країна”, де ще раз було підтверджено різноманітність страв національної кухні. Найактивнішими учасниками були учні груп №41 Драган Микита, Бобощенко Роман; №31 Сердитова Маша, Цепелєв Олександр; №21 Васильченко Вікторія, Сухіненко Олена.
Усі проведені заходи засвідчили , що сучасний представник цієї професії повинен бути не тільки справжнім професіоналом, а й дієтологом, технологом, художником, мати вишуканий смак, гарну пам’ять, креативність і творчість.