Кондитерська справа – це не тільки прекрасна професія, але й справжнє мистецтво. Це світ, у якому можна безмежно творити й фантазувати, відкриваючи все нові грані солодкої естетики. Що може бути краще, ніж гарно прикрашені торти, тістечка, рулети, печиво?! Сьогодні дуже актуальним є питання саме оздоблення кондитерських виробів. Жодне свято не обходиться без тортів, капкейків, пряників, а тому дуже важливо навчитись оригінально та сучасно їх оздоблювати. Адже талант майбутнього фахівця – це не спадок, що йому дістався, а наполегливий пошук нових знань, умінь, рішень.
Проявити свою фантазію та втілити її в життя учні групи №31 з професії «Кухар; кондитер» мали змогуна показовому уроці з теми «Приготування глазурі та сиропу для глазурування. Оздоблення борошняних кондитерських виробів», який провела майстер виробничого навчання Мельнікова А.М.
Урок передбачав використання інноваційних технологій, а також ознайомлення з особливостями новітніх тенденцій у галузі кондитерського виробництва.
Особистий показ майстра технології приготування глазурі та сиропу для глазурування надав можливість учням засвоїти алгоритм роботи, закріпити уміння та навички під час оздоблення (розпису) медово-імбирних пряників.