ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО»

2 лютого увесь світ відзначає Всесвітній день водно-болотних угідь. Рішення відзначати цей день прийняте з нагоди ухвалення Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (“Рамсарської конвенції”), 2 лютого 1971 року в іранському місті Рамсар, на березі Каспійського моря. 

Щорічно, починаючи з 1971 року, органи державної влади, неурядові організації, зацікавлені особи та групи, що працюють на ниві збереження водно-болотних угідь використовували річницю підписання Конвенції з метою відзнаки важливості діяльності Секретаріату Рамсарської конвенції щодо охорони водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення.

2 лютого у Всесвітній день водно – болотних угідь, відповідно до плану виховної роботи у центрі, з метою формування екологічної свідомості учнівської молоді, усвідомлення важливості та необхідності охорони природних ресурсів рідного краю, в гуртожитку закладу пройшов захід «Водно-болотні угіддя – ключовий фактор у протидії змінам клімату», в рамках якого ознайомилися із змінами клімату, які відбуваються на планеті, значенням водно-болотних угідь у природі та житті людини, з флорою та фауною своєї місцевості, а також відповідальністю за порушення природоохоронного режиму на цих територіях.

Учні виступали зі своїми доповідями. Розкривали теми щодо збереження унікальних природних комплексів для розвитку міст, ознайомилися з різними типами водно-болотних угідь.

Учнівська молодь отримали важливу інформацію про роль та значення води в природі, дізналися про вразливості природних екосистем та дійшли до спільного висновку щодо необхідності їх охорони.

Вихователь Почепцов В.С. також розповів учням про те, що водно-болотні угіддя є надзвичайно важливими територіями для птахів, зокрема, для мігруючих водоплавних. Крім того, водно-болотні угіддя використовуються для виробництва продуктів харчування рослинного та тваринного походження, від яких залежить добробут щонайменше одного міліарда людей у всьому світі.

В кінці заходу учні закріпили почуту інформацію у вигляді вікторини. Останнім етапом заходу стало виготовлення стіннівок двома командами «Екологи» та «Дослідники».

З метою збереження природного ландшафту, давайте будемо пам’ятати, що кожен із нас може зробити свій невеликий внесок в охорону водойм, адже ці угіддя годують людство та забезпечують всіх прісною водою!

01

02

 

03

04

05

 

КОНТАКТИ

  • 40016, м.Суми, пр-т. Свободи, 38
  • (0542) 78-99-92
  • (0542) 78-99-90 
  • email: shtc-pto@ukr.net
  • моб: 066-290-47-45

До нас можна доїхати: 

  • маршрутними таксі № 2, 17а, 21, 51, 52, 53 
  • тролейбус №15, 15а