ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО»

Уже май же чотири роки в місті Суми функціонує інтерактивний музей історії АТО. Організатором створення музею став ветеран війни на Донбасі, голова громадської організації «Таланти Сумщини» Олег Володимирович Литвиненко, який тривалий час виконував бойові завдання в найгарячіших місцях на Сході України, зокрема в Донецькому аеропорті, Дебальцеве тощо.

У ході лікування у військових госпіталях після численних поранень Олег Литвиненко взяв за мету створити музей історії АТО, щоб донести до молоді Сумщини на прикладі зібраних артефактів правду про події на Донбасі. Усі експонати музею історії АТО збирались з багатьох військових частин та підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО/ООС. З часу створення музею він постійно подорожує навчальними закладами Сумщини, щоб кожен оглядач мав можливість передивитися й оцінити наявні експозиції.

З вересня 2019 року інтерактивний музей історії АТО перебуває в нашому навчальному закладі. Усі групи центру разом з класними керівниками і майстрами відвідали його. Особливе враження на учнів справляють зібрані експонати, які можна оглянути, одягнути й потримати в руках. Пізнавальними та цікавими є й розповідь Олега Володимировича, і аматорський відеофільм «Від козаків до кіборгів», який розкриває війну на Сході України очима українських воїнів, і численні фотографії. Педагоги центру із захопленням спостерігали за своїми учнями під час відвідання музею: веселі та балакучі вмить стають серйозними і замисленими.

На думку педагогів центру, саме такими справами якнайкраще можна пояснити молодому поколінню,  що нині відбувається в Україні.

00001

002

 

00003

004

 

 

КОНТАКТИ

  • 40016, м.Суми, пр-т. Свободи, 38
  • (0542) 78-99-92
  • (0542) 78-99-90 
  • email: shtc-pto@ukr.net
  • моб: 066-290-47-45

До нас можна доїхати: 

  • маршрутними таксі № 2, 17а, 21, 51, 52, 53 
  • тролейбус №15, 15а